Περιγραφή Μαθήματος :
Μια τουριστική
επιχείρηση, όπως ένα εστιατόριο ή μια καφετέρια, καθημερινά εξυπηρετεί πολλούς
πελάτες. Για να διατηρηθεί υψηλό το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών των
τουριστικών επιχειρήσεων τέτοιου είδους, θα πρέπει να υπάρχει ένα εξειδικευμένο
προσωπικό το οποίο να ασχολείται αποκλειστικά με το κομμάτι του φαγητού και του
ποτού.
Ο αριθμός των
υπαλλήλων μιας τουριστικής επιχείρησης που απασχολούνται στον τομέα του φαγητού
και του ποτού, είναι αρκετά μεγάλος λόγω του όγκου των πελατών. Για τον λόγο
αυτό, θα πρέπει να υπάρχει ένας υπεύθυνος, ο οποίος θα μπορεί να διαχειριστεί
αυτό το προσωπικό και να πετύχει την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.
Ο F&B Manager, δηλαδή ο Διευθυντής
Τροφίμων και Ποτών, ασχολείται με την διαχείριση των υπαλλήλων που
απασχολούνται στο τμήμα φαγητού και ποτού. Στο σεμινάριο «Food & Beverage
Management» ο εκπαιδευόμενος θα αποκτήσει εξειδικευμένες και επικαιροποιημένες
γνώσεις διαχείρισης προσωπικού για να είναι σε θέση να διαχειρίζεται το
προσωπικό, να κατανέμει τις εργασίες στα κατάλληλα άτομα αλλά και να είναι
ενημερωμένος για τις τελευταίες τάσεις ώστε η επιχείρηση να προσελκύει συνεχώς
το ενδιαφέρον των πελατών.
Πιστοποίηση
Με την επιτυχή ολοκλήρωση παρέχεται Πιστοποιητικό
Παρακολούθησης από Αδειοδοτημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης.
Επιπλέον, μετά το πέρας της εξέτασης λαμβάνετε
πιστοποίηση (σύμφωνα με το πρότυπο ISO 17024) από τον διαπιστευμένο φορέα
πιστοποίησης iCert.
Σε ποιον απευθύνεται το σεμινάριο
Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
- Στελέχη
που ήδη εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν σε θέσεις διαχείρισης σε
εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες μονάδες φιλοξενίας
- Άτομα που έχουν τη δική τους επιχείρηση στον
χώρο της εστίασης και θέλουν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στη διαχείριση
τροφίμων και ποτών
- Προσωπικό που εργάζεται στην κουζίνα και θέλει
να αποκτήσει γνώσεις διαχείρισης για να προχωρήσει σε διοικητικές θέσεις
- Προσωπικό που εργάζεται σε ξενοδοχεία και θέλει
να αναπτύξει δεξιότητες στη διαχείριση των υπηρεσιών τροφίμων και ποτών
- Άτομα που
εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών catering και
θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στη διαχείριση
- Άτομα που σπουδάζουν ή έχουν αποφοιτήσει από
προγράμματα σπουδών στον τομέα της φιλοξενίας, της γαστρονομίας ή του τουρισμού
και επιθυμούν να εξειδικευτούν στη διαχείριση τροφίμων και ποτών
- Επαγγελματίες που παρέχουν συμβουλευτικές
υπηρεσίες σε επιχειρήσεις εστίασης και θέλουν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους
στον τομέα της διαχείρισης τροφίμων και ποτών
- Άτομα που εργάζονται στον ευρύτερο τομέα του
τουρισμού και θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες στη διαχείριση
υπηρεσιών τροφίμων και ποτών
Τι θα μάθετε σε αυτό το σεμινάριο
Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα έχετε μάθει:
- Τα
χαρακτηριστικά των διάφορων τύπων των εστιατορίων
- Τα
χαρακτηριστικά του menu
- Την έννοια
του κόστους
- Έννοιες
που αφορούν το κόστος
- Τρόπους
διαμόρφωσης και διαχείρισης του menu
- Μεθόδους
κοστολόγησης